ad

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Στους έντεκα ανήλθαν οι νεκροί από το βακτήριο E.coli

Στους έντεκα ανήλθαν οι νεκροί από το βακτήριο E.coli

Στους έντεκα ανήλθαν οι νεκροί από το βακτήριο E.coli που προκαλείται από τα περίφημα μολυσμένα ισπανικά αγγουράκια, το οποίο έχει σπείρει τρόμο και πανικό σε όλη την Ευρώπη και κυρίως στη Γερμανία. Το τελευταίο θύμα είναι μια γυναίκα 91 ετών που μολύνθηκε από τον εντεροαιμορραγικό ιό και άφησε την τελευταία της πνοή στο Πάντερμπορν, στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Το γεγονός ότι πρόκειται για το πρώτο θύμα του ιού εκτός της βόρειας Γερμανίας έχει προκαλέσει ακόμα πιο μεγάλη ανησυχία στις αρχές. Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι έχουν μολυνθεί στην Γερμανία, ενώ κρούσματα έχουν παρατηρηθεί και σε άλλες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, όχι όμως και στην Ισπανία, από όπου προέρχεται η μολυσμένη παρτίδα με τα αγγουράκια.

Εκπρόσωπος του συνδέσμου των εταιριών λιανικής πώλησης τροφίμων κάλεσε τους πολίτες «να μην καταναλώνουν λαχανικά που χρησιμοποιούνται για σαλάτες ώσπου να υπάρξει περισσότερη σαφήνεια σχετικά με την μόλυνση». Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι υπουργοί της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κρατιδίων θα συναντηθούν στο Βερολίνο για να συζητήσουν σχετικά με το θέμα.

Πάντως, η Ισπανία δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που δέχεται από την Γερμανία, καθώς δεν υπάρχει «ουδεμία απόδειξη, ουδέν στοιχείο» που να υποστηρίζει τις κατηγορίες αυτές. Μάλιστα, η ισπανική κυβέρνηση σκοπεύει να ζητήσει από την ΕΕ αποζημίωση για την «ανεπανόρθωτη και άδικη» ζημία που έχει προκαλέσει η υπόθεση στα ισπανικά λαχανικά...

Star.gr