ad

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Ετοιμάζουν χτύπημα στην Ελλάδα;


Ετοιμάζουν χτύπημα στην Ελλάδα;Αναταραχή προκαλεί σημερινό δημοσίευμα της Corriere Della Sera, η οποία, επικαλούμενη πηγές από την Ουάσινγκτον, αποκαλύπτει πως Λιβανέζος, μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, επισκέφθηκε την Ελλάδα, προκειμένου να...
προετοιμάσει μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα.
Πρόκειται για τον Ghaleb Taleb, γνωστό στους κύκλους της τρομοκρατίας με το ψευδώνυμο "ο Ξένος" και μέλος της οργάνωσης Φατάχ αλ Ισλάμ, που είναι παρακλάδι της Αλ Κάιντα. Η συγκεκριμενη οργάνωση έχει πολλούς υποστηρικτές στη Βόρεια Ευρώπη, τη Βουλγαρία, τη Γερμανία και τη Γαλλία, ενώ στρατολογεί τα μέλη της στη Συρία, την Υεμένη, τις χώρες του Περσικού Κόλπου και την Παλαιστίνη.
Η μέθοδος, που ακολουθεί, είναι εκείνη της Αλ Κάιντα και έως τώρα θεωρούσε κύριο στόχο της, τις δυνάμεις του ΟΗΕ στον Λίβανο. Επειδή, εσχάτως, οι επικεφαλής της οργάνωσης μπήκαν στο στόχαστρο των υπηρεσιών δίωξης στη χώρα δράσης τους, αποφάσισαν να υιοθετήσουν τη μέθοδο της «διασποράς των μελών».
Σύφμωνα πάντα με το δημοσίευμα, οι πληροφορίες για τον τρομοκράτη προέκυψαν από μαρτυρία ενός συντρόφου του, ο οποίος συνελήφθη στο Λίβανο.
Όπως είχε αποκαλύψει στις Αρχές ο Ghaleb Taleb είχε έρθει στην Ελλάδα το 2009, διέμενε σε σπίτια ομοϊδεατών του και ρόλος του ήταν να τους προμηθεύει με πλαστά έγγραφα, να τους στηρίζει οικονομικά και να οργανώνει τρομοκρατικά χτυπήματα. Σύφμωνα πάντα με τα λεγόμενα του συλληφθέντα συντρόφου του, ο Taleb εγκατέλειψε ένα χρόνο μετά την Ελλάδα, προκειμένου να μην εντοπιστεί.

Ωστόσο, το αρχηγείο της ελληνικής Αστυνομίας δεν έχει προβεί ακόμη σε καμία ανακοίνωση, ενώ πηγές από την Ουάσινγκτον αναφέρουν ότι οι ελληνικές Αρχές τον αναζητούν προκειμένου να εκδοθεί.