ad

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Κοινός φορτιστής για USB: επιτέλους συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι…

Την περασμένη Τετάρτη δύο διαφορετικά Ευρωπαϊκά σώματα υπεύθυνα για τα πρότυπα παρέδωσαν τις προδιαγραφές για έναν κοινό φορτιστή για κινητά τηλέφωνα – universal micro USB phone charger: ο φορτιστής θα επιτρέπει σε όλους τους Ευρωπαίους να χρησιμοποιούν τον ίδιον φορτιστή για συσκευές πολλαπλών κατασκευαστών.

Είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για “Ηλεκτροτεχνικά Κοινά πρότυπα”- Electrotechnical Standardization (CENELEC), και το European Telecommunications Standards Institute (ETSI) δημιούργησαν τα κοινά στάνταρ για κινητά που “μεταδίδουν δεδομένα”.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιμένει οι πρώτοι κοινοί φορτιστές και τα συμβατά κινητά να έρθουν στην Ευρωπαϊκή αγορά νωρίς το 2011…
Ήδη από νωρίς το 2009 περισσότεροι από δώδεκα κατασκευαστές – συμπεριλαμβανομένων των Apple, Nokia, και Research in Motion – συμφώνησαν για να γίνει το micro USB στάνταρ στην Ευρώπη με την υποστήριξη της International Telecommunication Union (ITU) από τον Οκτώβρη του 2009.
Άλλες εταιρίες που συμφώνησαν επίσης είναι οι Emblaze Mobile, Huawei Technologies, LGE, Motorola Mobility, NEC, Qualcomm, Samsung, Sony Ericsson, TCT Mobile (ALCATEL), Texas Instruments και Atmel.
Μια ΠΟΛΥ σημαντική απόφαση για όλους μας…