ad

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Preview έκθεση CES 2011: …με πρωτότυπες οθόνες AMOLED



Όπως κάθε χρόνο στη μεγάλη αυτή έκθεση που λαμβάνει χώρα στο… μαγευτικό Las Vegas έχουμε και πρωτότυπα προϊόντα για νέα, καλύτερη εικόνα στις συσκευές μας.
Κάτι τέτοιο εκτιμάται πως θα έχουμε και με πρωτότυπες AMOLED της Samsung Mobile Display (SMD) – άρα για φορητές συσκευές. Είναι ουσιαστικά όσα παρουσίασε ο Κορεάτης στην έκθεση FPD στη Ιαπωνία και περιλαμβάνουν μια 4.5άρα οθόνη με ανάλυση 800 x 480 (WVGA) εύκαμπτου τύπου – flexible AMOLED – και μια διαφανή AMOLED πρωτότυπη οθόνη για χρήση σε PC monitor..
Εύκαμπτο AMOLED πρωτότυπο
Για να δούμε λίγο πιο κοντά το 4.5αρι της SMD λοιπόν να πούμε πως η AMOLED οθόνη έχει πάχος δύο χιλιοστά (0.08 της ίνστας) και μπορεί να τυλιχθεί σε διάμετρο ενός εκατοστού. Το πρωτότυπο έχει ανάλυση 800 x 480 που η Samsung ισχυρίζεται πως είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από κάθε άλλο AMOLED πρωτότυπο. Το πλαστικό υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο αντέχει θερμοκρασίες 450-500 Κελσίου κατά τη διάρκεια της κατασκευής κάτι που η εταιρία ισχυρίζεται πως βελτιώνει προβλήματα ευρείας παραγωγής.

Διαφανές AMOLED πρωτότυπο

Το δεύτερο πρωτότυπο που αναμένουμε να δούμε έχει όπως είπαμε σαν στόχο μεγαλύτερες οθόνες και κυρίως PC monitor. Με διαγώνιο 19 ίντσες έχει ανάλυση “qFHD (quad Full High Definition)” που είναι 3840 x 2160 pixels (!) σε 16:9 διάσταση.
Ενδιαφέροντα πράγματα που μένει να δούμε… πότε θα ενσωματωθούν σε κανονικές συσκευές.