ad

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Τα οχήματα του James Bond στην υπηρεσία της αστυνομίας!


Οι αστυνομικές δυνάμεις ανά τον κόσμο, φιλοδοξούν να υιοθετήσουν προϊόντα τεχνολογίας και gadgets που θα έκαναν τον James Bond, αλλά και τον...Αστυνόμο Σαΐνη, να ''πρασινίσουν'' από τη ζήλια τους!

Οι νέες τεχνολογικοί μέθοδοι, περιλαμβάνουν επιτεύγματα όπως μοτοσικλέτες με μπαταρίες λιθίου, αλλά και τηλεχειριζόμενα οχήματα. Το πιο εντυπωσιακό και φουτουριστικό από αυτά, είναι αδιαμφισβήτητα ο ''Σκαραβαίος'' (φωτο), που κατασκεύασε ο Carl Archambeault, το οποίο για να κινηθεί δε χρειάζεται να βρίσκεται κάποιος μέσα σε αυτό, κατευθύνεται με ένα...τηλεχειριστήριο!
Είναι τελείως αυτοκινούμενο και υπόσχεται να μειώσει τον αριθμό των αστυνομικών που απασχολούνται στις καταδιώξεις, αλλά και τα ατυχήματα, κάποιες φορές θανατηφόρα, που προκαλούνται κατά τη διάρκεια συμπλοκών στους δρόμους.
Ένα άλλο όχημα, η μοτοσικλέτα Zero DS, είναι κάτι μεταξύ ποδηλάτου, μοτοποδηλάτου και μηχανής, ενώ θα συμβάλλει στην απόλυτη μυστικότητα διαφόρων αστυνομικών επιχειρήσεων, καθώς όταν κινείται παράγει μόνο έναν ανεπαίσθητο θόρυβο.
Βέβαια, αναπτύσσει τελική ταχύτητα μόλις 88 χλμ./ώρα, οπότε δεν ενδείκνυται για ''ξέφρενες'' καταδιώξεις.
Τέλος, οι αστυνομικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο, προσανατολίζονται και στην μέριμνα για το περιβάλλον, εντάσσοντας στον στόλο τους ηλεκτρικά οχήματα.
Ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα είναι το Τ3, που κατασκευάζεται από την αμερικανική εταιρεία T3 Motion.
Το τρίτροχο όχημα δεν έχει σέλα και ο οδηγός του στέκεται όρθιος σε μια υπερυψωμένη πλατφόρμα που του παρέχει μεγάλη ορατότητα και ''επιβλητική παρουσία'', σύμφωνα με τα λεγόμενα των κατασκευαστών του.