ad

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Το ξυπνητήρι του iPhone αποδεικνύεται εκ νέου ελαττωματικό


Τις δύο πρώτες μέρες του χρόνου επανεμφανίστηκε πρόβλημα με το ενσωματωμένο ξυπνητήρι του iPhone, εκθέτοντας τον κόσμο που βασίζει στη συσκευή την αφύπνισή του.

Εκνευρισμένοι blogger και χρήστες του Twitter παραπονούνται ότι καθυστέρησαν να πάνε στη δουλειά τους ή καθυστέρησαν να ξεκινήσουν για να πάρουν τραίνα και αεροπλάνα. Η Apple παραδέχτηκε και πάλι το πρόβλημα και είπε ότι θα το επιδιορθώσει μέχρι αύριο. Δεν έδωσε εξηγήσεις για την προβληματική συμπεριφορά της συσκευής, που παρουσιάζεται τόσο στο iPhone 4 όσο και στις παλαιότερες συσκευές που έχουν αναβαθμιστεί ως προς το λογισμικό τους.

Αντίστοιχο πρόβλημα είχε εμφανιστεί πριν από δύο μήνες με την αλλαγή της ώρας σε χειμερινή, εκθέτοντας τότε τους χρήστες που εμπιστεύτηκαν την αφύπνισή τους στο iPhone, αφού καθυστέρησαν στη δουλειά και στα ταξιδιωτικά τους ραντεβού.

Η Natalie Harrison, δήλωσε εκ μέρους της Apple:
"Είμαστε ενήμεροι για το ζήτημα που σχετίζεται με τη μεμονωμένη ρύθμιση του ξυπνητηριού που εμφανίστηκε την 1η και 2η του Γενάρη. Οι πελάτες μπορούν να ρυθμίζουν τα ξυπνητήρια τους σε επαναλαμβανόμενη λειτουργία γι' αυτές τις ημερομηνίες, οπότε όλα τα ξυπνητήρια θα λειτουργήσουν σωστά στις 3 Ιανουαρίου."


Ο Jonathan Flides, δημοσιογράφος τεχνικών ζητημάτων του BBC, χαρακτήρισε το πρόβλημα ντροπιαστικό για την Apple, όχι μόνο επειδή συνέβη ξανά πριν από 2 μήνες, αλλά επειδή η εταιρεία υπερηφανεύεται για τον απλό τρόπο λειτουργίας των συσκευών της. Πρόκειται για ένα απλό λάθος, που δρα όμως προσθετικά στην καταστροφή της φήμης της εταιρείας.

Κατά τα λεγόμενα του Flides, η Apple απέτυχε να επιλύσει το πρόβλημα την προηγούμενη φορά, αφού το πρόβλημα εμφανίστηκε σε όλες τις περιοχές του πλανήτη, παρ' όλη τη διαφορά ημερών για την αλλαγή της ώρας στις διάφορες χώρες. Θα έπρεπε να είχε πάρει το μάθημά της από εκείνη την περίπτωση και να προβλέψει το σημερινό πρόβλημα. Σύμφωνα με την εταιρεία, το πρόβλημα θα επιλυθεί στις 3 Ιανουαρίου, αλλά οι δύο μέρες καθυστέρησης είναι σημαντικές για κάποιους ανθρώπους.

adslgr // BBC