ad

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

«He'll be back»... είναι σίγουρο!


Αποχωρεί από τον κυβερνητικό θώκο της Καλιφόρνια ο Άρνολντ ΣβαρτσενέγκερΌλα τα ωραία πράγματα έχουν ένα τέλος και από τον κανόνα αυτόν δεν θα μπορούσε να ξεφύγει ακόμα κι ένας... «Εξολοθρευτής». Έπειτα από επτά χρόνια στο θώκο του κυβερνήτη της Καλιφόρνια, ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ αποχωρεί από τη θέση του, και ταυτόχρονα από την κεντρική πολιτική σκηνή, τη Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου του 2011.

Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του Αυστριακού πρώην «Mr. Universe» -πέντε φορές, παρακαλώ- και ηθοποιού, που πολιτογραφήθηκε (το 1984) Αμερικανός και παντρεύτηκε μία απόγονο της οικογένειας Κένεντι (τη Μαρία Σράιβερ, ανιψιά του αείμνηστου JFK, με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά); Όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει να αφηγείται την εμπειρία των επτά χρόνων του στο Σακραμέντο, ως προσκεκλημένος ομιλητής σε διάφορα συνέδρια ανά τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα θα παραμείνει πολιτικά ενεργός, αλλά και θα γράψει την πολυαναμενόμενη αυτοβιογραφία του, για την απόκτηση των δικαιωμάτων της οποίας προβλέπεται να γίνει «πόλεμος» από τους εκδοτικούς οίκους.

Με το ενδιαφέρον του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ για την κλιματική αλλαγή να είναι δεδομένο, δεν είναι λίγοι επίσης εκείνοι που «βλέπουν» το γιο του χωροφύλακα Γκούσταβ Σβαρτσενέγκερ και της Αουρίλια, να εξελίσσεται σε έναν νέο... Αλ Γκορ, καλώντας τον κόσμο να ευαισθητοποιηθεί ακόμα περισσότερο σε θέματα περιβάλλοντος.

Ο δημοφιλής Σβαρτσενέγκερ δεν αποκλείει επίσης το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη, εάν το κατάλληλο σενάριο «πέσει» στα χέρια του. Σε ηλικία 63 ετών, πια, ο απερχόμενος κυβερνήτης της Καλιφόρνια δεν έχει πλέον και πολλές πιθανότητες να εμφανιστεί εκ νέου στον κινηματογράφο ως... «Εξολοθρευτής», αλλά αναζητά έναν μάλλον πιο... ήπιων τόνων ρόλο, ιδανικό για έναν γκριζομάλλη κύριο, πατέρα τεσσάρων παιδιών. Το ενδεχόμενο να στραφεί στην παραγωγή ταινιών ή στη σκηνοθεσία δεν θα πρέπει επίσης να αποκλειστεί.

Ο ίδιος δείχνει να μην έχει ακόμα σκεφτεί τα επόμενα βήματά του... «Δεν έχω κάποιο σχέδιο» είπε, σε μια σπάνια στιγμή εξομολόγησης, μιλώντας στο αποχαιρετιστήριο πάρτι που διοργάνωσε τον περασμένο μήνα στην πολυτελή του κατοικία, στο Σακραμέντο. Κάποιες πληροφορίες, ωστόσο, που βλέπουν συχνά-πυκνά το φως της δημοσιότητας, τον θέλουν να μελετά και το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με το χώρο του «real estate», καθώς έχει πολλές σχετικές προτάσεις.

Όποια κι αν είναι τελικά τα επόμενα βήματα στην καριέρα του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ένα είναι σίγουρο: από την επόμενη κιόλας μέρα της ολοκλήρωσης της κυβερνητικής θητείας του στην Καλιφόρνια, θα αρχίσει να κερδίζει χρήματα... Σε αυτό άλλωστε, συμφωνούν όλοι. «Είναι ένας πλούσιος και έξυπνος άνθρωπος» λένε οι... ειδικοί. «Και τέτοιου είδους άνθρωποι, έχουν σαφώς πολλές επιλογές»...