ad

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Άνοιξε τα μάτια της η τραυματισμένη Αμερικανίδα βουλευτής


Η σοβαρά τραυματισμένη Αμερικανίδα βουλευτής των Δημοκρατικών, Γκαμπριέλ Γκίφορντς, εξέπληξε τον σύζυγό της, τον γιατρό και τους συνεργάτες της χθες...
 Τετάρτη, όταν για πρώτη φορά, από την ημέρα που δέχτηκε πυροβολισμό στο κεφάλι, άνοιξε τα μάτια της, είπαν σήμερα βουλευτές σε δημοσιογράφους.

«Ήταν σαν θαύμα. Ήταν σαν να παρακολουθούμε ένα θαύμα», είπε η βουλευτής Ντέμπι Γουόσερμαν Σουλτς στους δημοσιογράφους που συνόδευαν τον πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, με το προεδρικό αεροσκάφος στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε χθες στην Αριζόνα.

«Εκτός από τη γέννηση των παιδιών μου, αυτό ήταν το πιο απίστευτο συναίσθημα που βίωσα...μία από στενότερες φίλες σου να δίνει μάχη να επικοινωνήσει μαζί σου», είπε η Σουλτς. Η Γουάσερμαν και η γερουσιαστής, Κίρστεν Γκίλιμπραντ ,μίλησαν στην τραυματισμένη συνάδελφό τους στο δωμάτιο του νοσοκομείου, όπου νοσηλεύεται, λίγο μετά την επίσκεψη του προέδρου, Ομπάμα, και της συζύγου του, Μισέλ.

Οι δύο γυναίκες ενθάρρυναν την φίλη τους να αναρρώσει σύντομα ώστε να μπορέσουν να βγουν έξω να δειπνήσουν μαζί και να πάνε διακοπές, όπως είπαν οι ίδιες. «Ξέραμε ότι μπορούσε να μας ακούσει και ότι καταλάβαινε τι της λέγαμε», είπε στους δημοσιογράφους η Γκίλιμπραντ. «Άρχισε να ανοίγει πραγματικά τα μάτια της... Ήταν τόσο έντονη η στιγμή και κλαίγαμε από χαρά παρακολουθώντας την».

Η Γκίφορντς τραυματίστηκε το Σάββατο όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ αδιακρίτως έξω από σούπερ-μάρκετ, όπου η βουλευτής πραγματοποιούσε ομιλία. Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά του δράστη, ενώ η Γκίφορντς δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι. Το ένα μάτι της είναι καλυμμένο εξαιτίας του τραύματος, είπε η Γκίλιμπραντ.