ad

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Τραγωδία έξω από χριστιανική εκκλησία στην Αλεξάνδρεια


Τραγωδία έξω από χριστιανική εκκλησία στην Αλεξάνδρεια

Με τραγικό τρόπο μπήκε το 2011 στην Αίγυπτο, καθώς μια πρωτοφανής βομβιστική επίθεση σε εκκλησία κοπτών χριστιανών που γιόρταζαν την έλευση του νέου χρόνου άφησε πίσω της 21 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

H έκρηξη σημειώθηκε αμέσως μετά τα μεσάνυχτα μπροστά στην εκκλησία, που βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια, δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Αιγύπτου μετά το Κάιρο. Μόλις είχε ολοκληρωθεί η τελετή για την έλευση του νέου έτους.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου, 21 άτομα σκοτώθηκαν και 24 τραυματίστηκαν. Θολή είναι η εικόνα ως προς τα αίτια της έκρηξης, με τις αρχικές πληροφορίες να κάνουν λόγο για παγιδευμένο αυτοκίνητο αλλά τις επίσημες αρχές να ανακοινώνουν ότι «είναι πιθανό ο μηχανισμός που εξερράγη να μεταφερόταν από κάποιον βομβιστή αυτοκτονίας, που σκοτώθηκε μαζί με τους υπόλοιπους».

Μετά την έκρηξη σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων, προκαλώντας την επέμβαση της αιγυπτιακής αστυνομίας. Όπως ενημερώνουν πάντως οι προξενικές αρχές της χώρας μας στην Αλεξάνδρεια, όπου υπάρχει πολυπληθής ελληνική κοινότητα, δεν υπάρχει αναφορά για έλληνα υπήκοο ή ομογενή μεταξύ των θυμάτων ή των τραυματιών.

Star.gr