ad

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ώρες αγωνίας για εγκλωβεισμένα στον πάγο πλοία. Κινδύνεψαν πάνω απο 400 άτομα


Tα Ρώσικα παγοθραυστικά Krasin και Admiral Makarov έχουν πορεία για να σώσουν το αλιευτικό Sodruzhestvo πριν επιστρέψουν για να απελευθερώσουν το φορτηγό-ψυγείο πλοίο Bereg Nadezhdy...


,όπως ενημέρωσε το υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας χτες Τρίτη.
Και τα δύο αλιευτικά έχουν παγιδευτεί σε ένα παχύ στρώμα πάγου στην θάλασσα του Okhotsk για περισσότερο από δύο εβδομάδες. Το παγοθραυστικό Admiral Makarov απέτυχε να ελευθερώσει το Bereg Nadezhdy την Δευτέρα πριν την άφιξη και του δεύτερου παγοθραυστικού.
«Λόγω των μεταβαλλόμενων καιρικών συνθηκών, έχουμε αποφασίσει να αφήσουμε το Bereg Nadezhdy σε μια ασφαλή περιοχή και να στείλουμε τα παγοθραυστικά Krasin και ο Admiral Makarov στο αλιευτικό Sodruzhestvo και να το μεταφέρουν πίσω στο σημείο όπου το ψυγείο θα περιμένει", ανέφερε το υπουργείο σε δήλωσή του.
Τα τέσσερα πλοία μετά τον απεγκλωβισμό τους θα μεταφερθούν σε περιοχή που δεν υπάρχει πάγος και θα συνεχίσουν τα ταξίδια τους.
Η απόφαση λήφθηκε για τον άμεσο απεγκλωβισμό πάρθηκε όταν ένα ελικόπτερο του υπουργείου καταστάσεων έκτακτης ανάγκης είχε πραγματοποιήσει αναγνωριστικές πτήσεις για αναγνώριση των συνθηκών του πάγου στο δρόμο προς το πλοίο Sodruzhestvo. …………