ad

Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

Τρελά κέρδη από το... 2012

Το ηµερολόγιο των Μάγια γεµίζει τις τσέπες των επιτήδειων
Απολαύστε αυτή την Πρωτοχρονιά σαν να είναι η προτελευταία! Στις 21 ∆εκεµβρίου 2012, λένε όσοι µεταφράζουν µε τον δικό τους τρόπο το ηµερολόγιο των Μάγια, θα επέλθει το τέλος του κόσµου, το χάος. Ολα τα στοιχεία της φύσης θα συνωµοτήσουν για να εξαφανίσουν το ανθρώπινο είδος.

Ολα άρχισαν το 1970 όταν ο συγγραφέας και µελετητής Ζεκάρια Σίτσιν έγραφε για τον αρχαίο πολιτισµό τωνΣουµερίων, οι οποίοι είχαν ανακαλύψει έναν υποθετικό πλανήτη, τον Νιµπίρου. Κάποιοι παράφρασαν τα λεγόµενα του Σίτσιν και υποστήριξαν ότι ο πλανήτης βρίσκεταισε τροχιά σύγκρουσης µετη Γη.

Αρχικά µάλιστα είχε προσδιοριστεί ότι η καταστροφή θα συµβεί τονΜάιο του 2003. Καθώςόµως η συντέλειαδεν ήλθε, οι ανυπόστατες θεωρίες συνδέθηκαν µε το τέλος ενός απότους κύκλους του ηµερολογίου των Μάγια στο χειµερινό ηλιοστάσιο και έτσι γεννήθηκε νέα ηµεροµηνία για το τέλος του κόσµου:

η 21η ∆εκεµβρίου 2012.

Πρόκειταιγιαµία από τις πιο επιτυχηµένες εµπορικά προφητείες, η οποία έχει κατακλύσει το ∆ιαδίκτυο, πουλάει άφθονα βιβλία και έχει αποτελέσει το θέµα της ταινίας καταστροφής «2012» του Ρόλαντ Εµεριχ.

Στη Γαλλία, ένας άνδρας ανησυχεί ιδιαιτέρως, όχι όµωςγια τη συντέλειατου κόσµου. Ο λόγος για τον Ζαν Πιερ Ντελόρ, τον δήµαρχο του Μπουγκαράκ, ενός µικρού χωριού µόλις 200 κατοίκων.Οι γκουρού του ∆ιαδικτύου έχουν προβλέψει ότι η συγκεκριµένη περιοχή θα βγει ανέπαφη από την καταστροφή και βεβαίως η πληροφορία έχει κάνει τον γύρο του κόσµου.

Στην αγροτική περιοχήσυρρέουν οραµατιστέςκαι άλλοι «ειδικοί» για να µετρήσουν τα «δονητικά κύµατα». Η χάρη του Μπουγκαράκ έχει φθάσει µέχρι τις ΗΠΑ,όπου ουκ ολίγοι Αµερικανοί έχουν εκδώσει εισιτήρια για τον τόπο σωτηρίας την ηµέρα της κρίσης. Τα σπίτια πωλούνται «τέσσερις φορές υψηλότερα», λέει ο δήµαρχος που βλέπει τη µικρήκοινότητα να γίνεται η «πόλη της παλαβοµάρας».

Προµήνυµα της Αποκάλυψης. Στη Ρωσία, πολλοί χρήστες του ∆ιαδικτύου είδαν τις φοβερές πυρκαγιές του καλοκαιριού ως προάγγελο της µεγάλης καταστροφής. Στην Αυστραλία η αστυνοµία χρειάστηκε να παρέµβει σε µια αίρεση, καθώς έτερος γκουρού κατάφερε να πείσει 60 οπαδούς του να χρηµατοδοτήσουν την αγορά ενός νησιού στον Ειρηνικό µε σκοπό να βρουν εκεί καταφύγιο. Ωστόσο, όπως παρατηρεί η Σαντρί Ματέν από το Κέντρο Πληροφοριών για τις αιρετικές οργανώσεις, σοβαρός κίνδυνος ελλοχεύει µετά την 21η ∆εκεµβρίου 2012, «όταν όλοι αυτοί που έχουν πληρώσει µια περιουσία ανακαλύψουν ότι ουδεµία αλλαγή συµβαίνει. Τότε κινδυνεύουν να πέσουν σε βαθιά κατάθλιψη».

Κλιµατική αλλαγή. Η καταστροφολογία, εξηγεί στη «Figaro» ο ιστορικός Λουκ Μέρι,πηγάζει από την αληθινή αγωνία γιατο µέλλον του πλανήτη. «Το τέλος του κόσµου υπάρχει από τη δηµιουργία του. Είναι µέροςτης κληρονοµιάς µας. Το σενάριο για το 2012 αντικατοπτρίζει στην πραγµατικότητα τον φόβο της κλιµατικής αλλαγής» λέει. Αλλωστε, οι αγγελιαφόροι της Αποκάλυψης είναι µεν βέβαιοι για τη συντέλεια, αδυνατούν όµως να συµφωνήσουν µεταξύ τους για το πότε θα συµβεί. Ως πιθανές χρονολογίες έχουν επίσης προταθεί το 2014, το 2036, το 2040…

Η θεωρία καταστροφής του πλανήτη την 21η ∆εκεµβρίου 2012 επηρεάζει την αξία των ακινήτων στη Γαλλία!

tanea.gr